Singraven.jpgKeuken.JPGUitzicht_mais.JPGSchuivenhuisje.jpgTerras.JPGSlaapkamer_beneden.JPGIMG_1904.JPGWoonkamer.JPGIMG_1912.JPGPaard.JPGKanaal.jpgBuitenzijde.JPGIMG_2046.JPGBadkamer_beneden.JPGKeukentafel.JPGTerraszijde.JPG

Omgeving

Musea en attracties

In de omgeving van Landgoed "de Kniep" zijn tal van musea en attracties te bezoeken en te bewonderen.

 • Landgoed Singraven, Denekamp
  Het schitterende landgoed Singraven ligt op loopafstand van Landgoed "de Kniep" en geniet grote bekendheid met haar prachtige watermolens en statige havezate, waarvan het oudste gedeelte dateert uit 1415. Hier kunt u tevens in het restaurant genieten van een heerlijke lunch, diner of tussendoortje.
 • Natura Docet Wonderrijck Twente, Denekamp
  Belevingsmuseum en landschapscentrum. Wegens renovatie en herinrichting helaas gesloten tot medio 2013.
 • Educatorium, Ootmarsum
  In het schoolmuseum komt uw schooltijd weer tot leven. In diverse vertrekken ziet u de ontwikkeling van het onderwijs door de eeuwen heen.
 • Openluchtmuseum, Ootmarsum
  Direct aan het sfeervolle centrum van het oude stadje Ootmarsum bevindt zich een verrassend Openluchtmuseum. Een fraai parkachtig terrein met boom- en waterpartijen, doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe; het Hoge Huys te Ootmarsum.
 • Museum Ton Schulten, Ootmarsum
  Wie kennis wil maken met de ontwikkeling en het totale oeuvre van de schilder Ton Schulten, is in het museum op de beste plek. In museum Ton Schulten is op een overzichtelijke en indrukwekkende wijze de creatieve worsteling te zien, die de schilder heeft doorgemaakt voordat hij zijn huidige stijl bereikte: het consensisme.
 • Cosmos Sterrenwacht, Lattrop
  Op één van de mooiste plekjes in Twente, vlakbij het beroemde stadje Ootmarsum, ligt de Cosmos sterrenwacht. De sterrenwacht beschikt over verschillende expositieruimtes, een grote filmzaal, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. Naast de sterrenwacht ligt de fraai aangelegde Sterrentuin. Het riviertje de Dinkel, dat naast de sterrenwacht stroomt, maakt dit idyllische plaatje compleet.
 • Galerieen, Ootmarsum
 • Windkorenmolens Denekamp, Tilligte en Lattrop
 • Mariakapel, Tilligte
  Dankzij de Mariakapel aan de Westenveldweg is Tilligte uitgegroeid tot een bedevaartsplaats waar van heinde en verre Mariavereerders naar toe trekken.
 • Schuivenhuisje, Denekamp
  Langs het kanaal Almelo-Nordhorn staat aan de Harseveldweg (ca. 300 m van onze woningen gelegen) een merkwaardig smal gebouwtje, het zogenaamde schuivenhuisje: een stuw met een zeer bijzondere stalen schuivenconstructie. Het gebouw is landelijk bekend geworden dankzij de Bolletje-reclame.